La importància de cudiar la boca dels més petits.

Es recomana fer la primera visita al odontopediatra dins del primer any de vida, edat a la que es considera més adequat el establiment de la “llar dental” (dental home).

Als dos anys de edat, hi ha molts nens que ja han patit traumatismes, presenten caries o problemes de oclusió y la seva prevenció i detecció precoç podria evitar tractaments més complexes en el futur.

De manera precoç, s’han de començar a adquirir els coneixements adequats en relació a les cures higièniques i dietètiques que s’hauran de instaurar des de el principi, així com aquells hàbits que hem de evitar.

Un cop comencin a sortir les primeres dents, l’odontopediatra us anirà guiant en els hàbits que s’han de anar instaurant per a la prevenció. Es important saber que la caries pot aparèixer des de el mateix moment que tenim dents a la boca.

 De manera general, es adequada la realització de revisions cada 6 mesos, coincidint amb la aplicació professional de fluor tòpic.

Les dents de llet poden patir caries, igual que les del adult. És més, per les característiques pròpies de les dents de llet, un cop ha començat la caries, aquesta té un progrés més ràpid i afecta al nervi més de pressa que les del adult.

Els nens petits corren especial risc de tenir caries ja que no tenen capacitat de realitzar una correcta higiene i són els adults els que han de proporcionar una cura bucal adequada.

Les llaminadures no són l’únic element que participa en la formació de la caries. Per la aparició de la caries es necessari que existeixin diversos factors: bactèries, dents susceptibles, hidrats de carbó fermentats presents a la boca (dolços, llets…) i el temps que les dents estan exposades a aquests sucres.

Per aquest motiu, encara que els nens mengin poques “xuxes” s’han de raspallar, o al menys glopejar després de menjar o beure qualsevol cosa, sobretot dolços i han de evitar “picar” entre hores.

 

Dra. Maria Armas

Especialista en Odontopediatria

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s